sunnuntai 19. tammikuuta 2020

Hajujen maailma

Hajuaisti on yksi primitiivi aisteistamme. Tuoksut liittyvät tunteisiimme, luovat muistoja ja ovat osa makuaistimuksia. Muut aistit kulkevat aivorungon kautta kun taas hajut kulkevat suoraan syvälle aivoihin, sinne missä tunteet ja muistot syntyvät.

Minulla on erityisherkkä hajuaisti. Siitä on sekä hyötyä että haittaa. Pääasiassa koen hajut häiritsevinä ja kuormittavina. Suurin osa niistä on epämiellyttäviä ja vahvoja. Julkiset rakennukset, ihmiset kassajonossa, bussissa, elokuvateatterissa. Nämä ovat kaikki minulle haasteita hajumaailmaltaan.

Yksi hieman häiritsevä tekijä on että haistan itseni, siis pimppini. Jään usein miettimään, että onko syynä herkkä hajuaistini vai olenko vahvan tuoksuinen. Haistavatko muut ihmiset minut? Itse pidän ominaistuoksustani. Se myös kiihottaa minua. Istuessani risti-istunnassa haistan itseni selkeästi. Muutan tuoksuni tunteeksi. Turpoan ja alan valumaan. Tuoksu voimistuu. Oman itseni haistaminen tekee minut siis tietoisemmaksi itsestäni ja seksuaalisuudestani.
JR sanoo haistavansa minut silloin kun olen kiimainen ja märkä. JR kutsuu sitä kaipauksen tuoksuksi.

Hien hajut ovat minusta epämiellyttäviä. Erityisesti pelkohiki. Esimerkiksi kun JR piiskaa minua. Jossain vaiheessa kipu puskee huokosista ulos pahana hajuna. Koen sen kiusallisena ja häpeän hajuani. Myöskin kuola on minusta kertakaikkisen hirveää. En pidä sen näöstä enkä tunnusta mutta ennen kaikkea, sen hajusta. Kamalinta on jos kuolaa levitetään kasvoilleni. Haju on etoava.

Hien tuoksuista pois luetaan jalkahikeni. Jalkani hikoavat aika vähän ja jostain syystä se tuoksu on miellyttävä. Mieto ja hieman makea. Jalkahikeni yhdistettynä tennareihini on taas jo huumaavan ihana.

Pidän miesten partaveden tuoksusta. (Kun sitä on kohtuudella.) Tietynlaiselle miellyttävälle paratavedelle tuoksuvat miehet saavat minussa aikaan turvallisuuden tunteen. Kenties tämä kumpuaa lapsuuden hajumuistoista. JR käyttää aika harvoin tuoksuja mutta kun hän käyttää, imeydyn herkästi kainaloon halimaan ja tunnen olevani pieni ja turvassa.

Mitä hajut merkitsevät sinulle?

-Minkki-


1 kommentti:

  1. Tosi mielenkiintoinen aihe ja näkökulma. Onnittelut tarkasta hajuaistista! Eipä ole ainakaan minulla tuollaista.
    Katson, jos saisin itsekin tästä aiheesta pari riviä blogiin, linkki löytyy täältä sivupalkista, Tetriksen elämää.

    VastaaPoista